недеља, 07. септембар 2008.

O Svelviku - Norveška

From Svelvik Norway
Čisto malo da razbijem monotoniju i da napišem par reči o Svelviku mestu u kome trenutno živim. Mesto je na obalama Drammen fjorda i jako je malo ali veoma lepo i dosta razvijeno sa velikim brojem prodavnica (Kiwi, Rema 1000, Spar...) što je za mene lično veoma neobično sobzirom da Kula u kojoj ja živim u Srbiji nema ni približno tako velike i dobro snadbevene prodavnice iako je kud i kamo veće mesto. I ostali delovi mesta su jako lepi u Svelviku, škola, marina za jahte i čamce, crkva, kuće. Okolo mesta ima uzvišenja sa kojih je lep pogled na fjord i drugu stranu obale. Ono što sam saznao a što je jedinstveno za ovo mesto jeste da poseduje najkraću trajekt liniju na svetu pošto je more tu veoma uzano, i to nije samo fore radi nego trajekt veoma često i redovno saobraća sa jedne obale na drugu.
Evo i par slika koje mogu da upotpune utisak o mestu, veći broj fotografija se nalazi u mom foto albumu na picasi pa izvolite ih videti tamo.

From Svelvik Norway

From Svelvik Norway

From Svelvik Norway

From Svelvik Norway

2 коментара:

Katrin је рекао...

Jednostavno receno, odise mirom i harmonijom, dopada mi se

Dejan Mladenović је рекао...

Jako lepo mesto leti se osecas kao da si na moru. Ono sto je nezgodno jako je daleko od Osla, komplikovano je stici do tamo i nema nikakvog zivota ili provoda u slobodno vreme. Ko voli nek izvoli.